Syksyinen maisema kaupungin puistosta. Ihmiset ja pyöräilijät ulkoilevat.
Valokuvaaja: Erkki Oksanen / Luke
Takaisin listaan
Uutiset

Kompensaatiolla hiilineutraaliksi? -webinaarit

Luke järjesti kolmiosaisen webinaarisarjan hiilikompensaatiosta syyskuussa. Luken tutkijat, hallinnon ja yritysten edustajat sekä yhteistyökumppanit olivat mukana keskustelemassa, miten hiilineutraaliutta voitaisiin aidosti edistää. Millaiset toimenpiteet täyttävät kompensaatiokriteerit ja missä piilevät toiminnan riskit?

Webinaarien aiheet ja ajankohdat

8.9.2022 Metsät hiilikompensaatiossa

Metsät sitovat valtavasti hiiltä ja ovat ilmastopolitiikan suurennuslasin alla sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Riittävätkö erilaiset ohjauskeinot hiilinielujen säilyttämiseen? Tarvitaanko kompensaatiota? Millaisilla kriteereillä kompensaatio voisi parhaimmillaan toteutua?

15.9.2022 Kuluttajat ja ruoka kompensaatiossa

Ilmastonmuutoksen hillinnässä tärkein askel on vähentää päästöjä. Missä vaiheessa kompensaatio astuu kuvaan? Mitä kuluttajat voisivat tehdä ja voiko kompensaatioväitteisiin luottaa? Miten yritykset voisivat muuttaa toimintaansa, jotta vihreä olisi oikeasti vihreää?

22.9.2022 Kaupungit ja kiertotalous kompensaatiossa

Monilla kaupungeilla ja kunnilla on hiilineutraaliustavoite, joka koostuu monista palasista ja toimenpiteistä. Miltä näyttävät kaupunkien mahdollisuudet toteuttaa hiilikompensaatiota ja parantaa hiilineutraaliuttaan? Miten biokiertotalous ja kompensaatiokauppa liittyvät toisiinsa?

Katsele webinaarin tallenteet täällä.

Lue lisää

Kaikki artikkelit